'תיקון עולם מייקרס', כלומר חיבור בין "מייקרים" (מהנדסים, מעצבים, אנשים שמתעסקים בהדפסות תלת ממד וכד') לבין אנשים בעלי צורך (קשישים, בעלי מוגבלויות…) במטרה לייצר פתרונות זולים ונגישים בקוד פתוח שאפשר להפיץ בחינם ובקלות לכל רחבי העולם.
את TOM הכרנו דרך יעל, שעבדה ב'שמחה לילד' וחניכים שלה היו חלק מפרויקט של TOM. זו הייתה חוויה משמעותית עבורם והחלטנו שאנחנו רוצות להקים קהילה גם במכללת הדסה!
אנחנו קבוצה של כ-18 סטודנטים שמתנדבים בעמותה, נפגשים אחת לשבועיים ועובדים פרטנית בין לבין כדי למצוא פתרונות. יש לנו אנשים בעלי צורך מסוים שאנחנו עובדים מולם, ובעבודה משותפת אנחנו מפתחים פתרונות. לדוגמה: אחד מבעלי הצורך שאנחנו עובדים איתו הוא איש שנפצע בפיגוע, ומאז יש לו חולשה באצבעות והוא לא מצליח להוציא את כרטיס האשראי מהארנק ולהכניס ולהוציא אותו מהכספומט. פעולה קטנה שמקשה על היומיום. בעזרת ניסיונות רבים ויצירתיות בארגזים, מצאנו פתרון פשוט שלוקח 7 דקות להדפיסו במדפסת תלת ממד, ופותר לו את הבעיה! מאז כבר פנו אלינו מספר אנשים עם קושי דומה ושלחנו להם את אותו הפתרון.
נעמיק ונרחיב את היוזמה:
נעמיק – נרכוש חומרי גלם שיסייעו עבור פרויקטים מאתגרים שלוקחים זמן פיתוח ארוך יותר ותקציב גדול יותר.
נרחיב – נארגן האקתון להעלאת המודעות ולהגדלת כמות הפרויקטים והרעיונות שנוכל להגיע אליהם.
לפני שנתיים, בהיותי בן 38, קיבלתי החלטה להציל חיים של מישהו לכבוד יומולדת 40.
החלטתי לתרום כליה לאדם שאני לא מכיר. אלא שמרגע שקיבלתי את ההחלטה כבר לא יכולתי להתאפק והתחלתי בתהליך הבדיקות הרפואיות בליווי של עמותת 'מתנת חיים' המלווה תרומות כליה אלטרואיסטיות.
במקרה או שלא, הניתוח התקיים בדיוק ביומולדת 39 שלי (יום אחרי, האמת, אבל בואו לא נהרוס סיפור טוב). כיום אני חולק כליות עם ראובן, אבא ל- 3 בנות שהיה זקוק בדחיפות לתרומת כליה.
הצלתי חיים.
עכשיו עומדת בפני בעיה… השנה אני בן 40. המשבר כבר נושף בעורפי. מה אני עושה השנה?
החלטתי לצאת למסע שבסופו אהיה שותף להצלת חיים של 5 אנשים לפחות.
(אל דאגה, אין לי עוד איברים שאני מתכוון לוותר עליהם כרגע).
אל פסגת הכִּלְיָה־מַנְגָ'רוֹ. משלחת טיפוס של תורמי כליה למען העלאת המודעות ומימון המונים לתרומות כליה. אני ועוד שני חברים שתרמו כליה יוצאים למשלחת לכיבוש פסגת הקלימנג'רו – ההר הגבוה ביותר באפריקה.
יש לנו תורם יקר שלקח על עצמו לממן את כל עלויות המשלחת אבל זו היא רק ההתחלה. או במילותיו של חכם סיני אחד: "הפסגה היא רק תחילתו של המסע".
ב- 4 מילים: מימון המונים למימון המונים.
בשני משפטים: באמצעות הכסף שאקבל אייצר קמפיין דיגיטלי. המטרה שלי היא להפוך כל שקל שאקבל מקרן מימוש ל-10 שקלים בקמפיין מימון המונים (לפחות)!
אבל לא פחות חשוב מהכסף – קמפיין טוב זקוק להרבה שותפים לדרך. ההשתתפות בסבב ההצבעה השישי תגדיל את מעגל התמיכה ותסייע בהפצת המיזם
שמי טל אליאל עמדי, בוגרת מבוע יא', מדריכה באלול אלון ח' וכיום מנחת סדנת כתיבה בתוכנית מבוע. אני אמא ל-3 מתוקים, ומחנכת במדרשיית הרטמן בנות.
"מקננים בגוננים" נרקמה בקן הפרטי שלנו. בתקופת הקורונה, בין בידוד לבידוד, פיתחנו הרגל משפחתי, להנות מהציפורים בחלון ולעוף יחד איתן אל עולמן המופלא. יחד פיתחנו רגישות ותשומת לב להבדלים בין הציפורים והציוצים השונים, וגילינו שבצורה פשוטה יחסית ניתן לסייע להן ולתקשר איתן.
במהלך אותה תקופה, יצרתי קשר עם ד"ר צ'רטר מאוניברסיטת חיפה, מומחה לציפורים ומי שמגויס לנושא, וטוען שהצפרים ברובם הגדול מתעניינים בציפורים נדירות ומפספסים את התופעה המדאיגה של התמעטות ציפורי השיר המוכרות בעיר: דרורים, ירגזי, דוכיפת ועוד. ד"ר צ'רטר ילווה את היוזמה מבחינה מקצועית וגם לייעץ בקשר לתיבות הקינון המתאימות ביותר להצלחת המיזם.
העלאת המודעות לנושא התאונות בענף הבנייה וקריאה לשינוי מדיניות בתחום
נקיים חשיפה לנושא באמצעות:
– נקיים 10 ביקורים בשנה של בתי ספר באתרי בנייה, בהם נחלק תשורות לפועלים. באופן הזה יכירו התלמידים את עבודתם של הפועלים ואת הסכנות איתם הם מתמודדים יום יום. בכך יהיו שותפים לקריאה לשינוי המדיניות בתחום.
– המרצ'נדייז יהיו ייעודיים לפועלים (חלוקת שתיה ומאכלים קרים בימים חמים, חלוקת כפפות, כובעי צמר בימים קרים) שבעבורם אנו זקוקים לתקציב
– נקדם פרסום ממומן בנושא