יוֹתֵר מִמַּה שֶׁקָּרָאתִי לִפְנֵיכֶם כָּתוּב כָּאן

תענית דברים ויום הכיפורים

שיעור מקוון עם הרב דני סגל

בית פרת - מדרשה ישראלית

רביעי | 13.9

20:00

ניפגש לשיעור מקוון חגיגי לקראת יום כיפור עם הרב דני סגל, ראש המדרשה.
*קישור לשיעור ישלח אליך לכתובת המייל שהזנת בהרשמה.

הרשמה

ט׳ באב

ערב ט' באב בבית פרת ירושלים

בים חווים את אמירת הקינות בתשעה באב כדבר חסר פשר: מה לי ולחורבן המקדש? מה המשמעות של אמירות קינות לא-מובנות? ובכלל, האם יש טעם לומר את הקינות האלו בזמן שיש לנו מדינה עצמאית ובירה בירושלים.

ואכן, באופן שבו ממשיכות להיאמר הקינות בבתי הכנסת – יהיה קשה לרבים למצוא בהן משמעות. אך ישנה אפשרות אחרת. לאורך השנים נוספו אל הקינות של תשעה באב קינות שקוננו היהודים על המאורעות הקשים שפקדו את קהילותיהם. יהודי אשכנז קוננו על מסעות הצלב. יהודי ספרד על גירוש ספרד. יהודי תימן על גלות מוזע, ועוד ועוד. כך הפכו הקינות את תשעה באב לרלוונטי ומקומי – בעבור כל קהילה וקהילה. בימינו, אנו יכולים לראות את תשעה באב כיום אבל לאומי, המספר את הסיפור שלנו כעם. על עדותיו וקהילותיו השונות. עם שיודע לזכור, דווקא בעת שהוא יושב לבטח בארצו, את התלאות שעברנו בארצות פזורינו לאורך שנות הגלות. ולשאול מתוך כך: מה אנו לומדים מכך לימינו?

השנה נתכנס בבית פרת הירושלמי לקריאת מגילת איכה, ולאחריה – לאמירת קינות קצת אחרת. בה נרכיב תמהיל של קינות שנכתב בתקופות שונות ובקהילות שונות, ממזרח ומים, ונכיר את המאורעות הקשים שעומדים מאחורי כתיבת אותן קינות. ואגב כך ניתן פשר חדש לקינות ולאמירת הקינות. פשר שמשיב את הקינות להיות משמעותיות דווקא בעת הזו.

את סדר הקינות יוביל אליסף תל אור, סמנכ"ל מיתרים, שבין ספריו: 'בכייה לדורות – תשעה באב כיום אבל לאומי'.

20:00 | התכנסות
20:15 | קריאת מגילה וסדר קינות

כניסה חופשית

הרשמה